PreZero Arena
8 augusti 2021
14:00

Referat: Smedby AIS - Karlslunds IF FK

Karlslunds IF FK vinner mot Smedby AIS efter att ha vänt underläge i halvtid till klara 1-4 på bortaplan!

Karlslund ställer upp med följande:
Rasmus Forsell
Dennis Koss - Konrad Gustafsson - Helmer Andersson - Lukas Julher (ut '69)
Pontus Hatula (ut '86) - Tarik Resic - Christer Lipovac (ut '77)
Oliver Kåhed - Linus Lamu (ut '86) - Almin Masic

Avbytare:
Oscar Franck, Christopher Alp (in '69), Carl Ekstrand Hamrén, Abdi Sabriye (in '77), Jonathan Lundberg, Benjamin Ibrahimbegovic (in '86), Malïk Mokédé (in '86)

Smedby tar ledningen efter en dryg kvart efter mål av Emanuel Arvidsson, som faktiskt tillhörde Karlslunds A-trupp under en period för några år sedan. 1-0 till Smedby står sig till halvtidspausen.

I den 53:e minuten nickar Helmer Andersson in en frispark slagen av Christer Lipovac. Detta skulle bli starten på ett rassel av händelser. Tre minuter senare tar Karlslund ledningen med 1-2 genom ett självmål. Sju minuter efter det sätter Linus Lamu 1-3 på straff, efter att själv ha blivit nerriven i straffområdet, vilket också renderar i utvisning för en smedbyspelare.

Den sista spiken i kistan får passande nog Dennis Koss sätta. Han som prydde matchaffishen och som idag jubilerar med sin 50:e seriematch får nu göra sitt första seriemål för klubben! Ett snyggt långskott utanför straffområdet, assisterad av inbytte Abdi Sabriye.

En otroligt skön seger för killarna efter plumpen hemma mot samma lag.

Nu väntar sex dagars vila från match, detta då vi möter IFK Eskilstuna lördag den 14 augusti kl. 16:00 på Karlslund Arena.